INDEX (Likér)

Já mám pocit, že náročnost úvodních aktivit a statistika úspěšnosti jejich plnění z toho už od začátku udělala takový příjemný happening :) Všechny se přesunuly do kategorie zkouška vůle, jen některým skupinám se povedlo za to dostat řešení.

Hanka (org)

Řešení kvízu Jolandy bylo doplněno do seznamu šifer. Společný znak dolních tří obrázků je řetězec písmen "AND". Bohužel jsem obtížnost kvízu o Jolandě jaksi přepálila a nevyřešil ho nikdo (pardon, příště se polepším). Účastníci zkoušky pozornosti se dělili do dvou skupin: a) ti, co měli řetězec písmen AND, ale neměli zbytek (pak vznikala hesla jako PANDA, NANDU, TANDEM) a b) ti, co měli zbytek písmen, ale neměli "AND" (pak vznikala hesla jako CURAT, CAPAT, CERMAT).

Matěj

A jaké je řešení kvízy Jolandy? Už mám Té, ale co mají společného tři dolní obrázky, to pořád jak ten tupec nevím:-)

Pája (Hlavně nepřepálit start)

Velké díky orgům za hru! Oceňuji šikovně poskládané týmy, příjemně krátké přesuny, pěkné šifry včetně dvou zabijáckých, setkání se všemi hráči v cílové hospodě... tedy vlastně vše. Paráda, moc se mi to líbilo!!

Dero

Přikládám i reportáž od týmu, který se srdnatě rval o poslední místo, bohužel však neuspěl...\n\nhttp://bit.ly/michana-2017-m

Dark

Hanko, Lamo, vám oběma poklona. Vše pochvalného už napsali níže jiní, já bych za sebe vyzdvihl výbornou atmosféru na startu a především v cíli. Hráči měli daleko větší tendenci se bavit úplně se všemi, tj. nejen se svým týmem a pár známými. Prostě paráda.

Eliška

Áááháá! Tak to je naše smůla, že 1.jsme nevšímaví 2.jsme z těch tří možností odhalili tu správnou až jako poslední.

Lama (org)

Děkujeme všem za milá slova, jsme hrozně rádi, že se vám hra líbila! :)\n\nEliška: Krycí jména byla navázána na balkóny jednoho domu na ulici Křídlovická (proto jsou první dvě slova balkón a křídlo), kde je 15 balkónů v obdelníku 3x5 a 5 z nich je červených a to na slovech "láska, kniha, kyselina, vřad a srdce", která dávají asociaci žaludek. Zbylých 10 slov jsme rozdělili do 2 skupin po 5, aby týmy mohly vyluštit šifru i tak, že najdou tyto 3 pětice a tipnou 3 možnosti ("balkon, patro, okno, holub, rodina" = dům a "křídlo, cena, hora, Mikuláš, sníh" = anděl).

JiříK (Je spousta věcí, které stále nevíme)

Tome Kučo, díky za dlouholetou práci na statistikách, díky nimž je tento formát hry možný! Orgové, díky za příjemný a netradiční šifrovací zážitek! Spoluhráči, bylo to s vámi úžasně pohodové! Protihráči, s vámi taky :) Tak snad za rok na míchanou!

Eliška (Indie)

Díky. Bylo to super. Nejvíc mě na tom bavila vyrovnanost týmů, díky které jsem měla pocit, že všichni mají šanci, záleží jen na tom, jaký aktuálně podáme výkon. Jsem jenom ukřivděná, že jako řešení krycích jmen nebyl uznán anděl (chodí s Mikulášem, má křídla, Andělská hora, hudební ceny Anděl a andělíčci, co se dělají ve sněhu), což je prostě bez debat nejhezčí řešení.\n\nNa závěr bych chtěla pogratulovat týmům, co vyluštili aspoň jednu z deadových šifer a vyjádřit soustrast týmu M, který si asi svůj netriviální šifrovací software zapomněl doma :-(

Petr Valášek (Záchod Zdarma)

Nestihl jsem to osobně ani nadvakrát, tak aspoň v diskusi: Díky moc za skvělou hru! Perfektní los udělal hru napínavou až do konce pro všechny, šifry byly zábavné, bonusy zákeřné, atmosféra příjemně domácká, úvodní aktivita zbytečně neprudící, cíl na skvělém místě. Ze šifer se mi nejvíc líbily básničky, mašinky a hokej, oceňuju i tu devítku. U té hokejové šifry (7) je mi trochu líto, že se objevila na denní (=v podstatě sprintové) deadové hře - spousta týmů by si ji užila více, kdyby na ni měla o hodinu déle čas.

Karel

Přidávám se k velkým díkům za skvělou hru! Byla zábavná od začátku až do konce, nemám jedinou výtku. Pěkné lehké týmové šifry se střídaly s několikastupňovými drsňárnami, naMícháno akorát tak podle mého gusta. Tým si perfektně sednul a šlapal, umístění na bedně, dobré počasí, co víc si přát... Snad jedině Michanou 2 v podobném duchu :-) Tak ještě jednou díky!\n\nP.S. Kromě vláčků a šachů byl pro mě highlightem i začátek, kdy se na jedné louce sešla všechna nabušená šifrovací esa s cílem zazářit, nicméně od půlky už všichni spíš jen tak pokukovali kolem a doufali, že to nikdo nedá :-)

INDEX

Taky díky za fajn hru. Přijde mi dobrá vyrovnanost výsledků (16 týmů do 2 hodin) a taky to, že vyrovnaný tým je podle všeho lepší než jedno šifrovací eso (což koneckonců s ÚT dokazujeme už roky).\nTýmové šifry moc pěkné, šachy těžké, Playfair pořád považuji za dost autistický (nás zavedlo na zcestí použití Playfair pro vytvoření čtverce, takže jsme hledali heslo. A i nápověda méla Playfair na první místě, dle mého je to až úplně poslední krok). A líbí se mi statistika bonusů, takže tolik ke Špilberku a dalším :)

Martina

Díky a posílám reportáž. Klaním se borcům, co dali Playfair bez nápovědy. Teším se na příště! https://docs.google.com/document/d/17E5VX6U_kaP8Zpsr80gvG2LmgpVrGHaez1DKE58U-Ms/edit?usp=sharing

Koty

Díky za hru. Šifry byly super, snad jen Holandština byla taková nepěkná. \nMatěj: Z pomůcek se "použil" Playfair. :) Ale jinak opravdu spíš mátly.

Matěj

Díky za hru a rozhled z komína a šifry a dobrou sobotu! I když nám ubyl člen (asi ho Lama ubil), tak to ve třech bylo fajn. Při hře se mi líbila vajíčka, kdo tě síbá když ne lipča zelená, páté přes deváté i mašinky. A po hře pak i ty šachy a Payfair, kde nám vždy jeden z kroků unikl. A u básniček začal dávat smysl i ten třetí řádek!\nDoufám, že nebude novou tradicí dostávat na startu věci, které se nepoužijí. Třeba speciálně vyrobené pomůcky:-)

Dero

Hra byla nefér a celé je to podvod! Ale teď vážně, na které jiné hře se člověku poštěstí se se šifrovacími esy přetahovat o poslední místo? Kde jinde člověk vyluští těžkou předposlední šifru hry, a přesto se boji, že ho tým na posledním místě ještě přeběhne?\n\nChtěl bych dosvědčit, že i týmy na chvostu výsledkové listiny si hru báječně užily. Díky organizátorům za zajímavé úlohy a týmu za nezlomně dobrou náladu. :)

Sabrina

Díky za hru. Týmy byly namíchány dobře! Ze šifer se mi líbila básnička, vláčky, vejce (hlavně ty ztracená) i cílová šifra. V Brně jsem byla poprvé, takže chválím i trasu ? Za mě shrnuto super a už se těším na příští ročník!

Tíman

Díky za hru, bylo to boží! Highlighty: Básnička, Mašinky, I need a Dero a hlavně vyrovnanost týmů :)

Lama (org)

Všichni už definitivně potvrdili či zrušili svoji účast a finální počet účastníků je 78!\n\nK množícím se dotazům: Ne, týmy na Statku jsme netvořili my, to si asi jen hraje Tom Kuča :) Reálné složení týmů se dozvíte až zítra na hře.\n\nStart hry čeká na příjezd Pražáků busem SA v 9:30.

Lama (org)

Přišli nám 2 zajímavé dotazy:\n1. "Stanoviště který přeskočím DEADem se stejně počítá jako vyluštěné, je tedy lepší skončit na 10. stanovišti a 5 z těch 10 šifer přeskočit než skončit na 8. a vyluštit vše?"\n\nAno, přesně tak.\n\n2. "Ohledně jízdenky po Brně a okolí - už start je docela daleko od příjezdu doporučovaného autobusu SA v 9:30. Jak se na start nejlépe dostat a jakou jízdenku se vyplatí zakoupit?"\n\nK přesunu na start se hodí krátká (15minutová) jízdenka, k přesunu z cíle se hodí blíže neurčená (60/15minutová) jízdenka. Celodenní jízdenka je podle organizátorů zcela zbytečná - přesuny jsou krátké a MHD účastníkům zřídkakdy pomůže.\n

INDEX

Copak složení týmů. Já hlavně vůbec nevím nasazení. Kdo je favorit? Kdo je outsider? Ke komu se nacpala Marťa do týmu ;)? Samé otázky...

Lama (org)

Omlouváme se za zpoždění, poslední informace byste již všichni měli mít v mailu. Pokud snad nemáte, napište nám na michana.sifrovacky@gmail.com

Dero

Hezký, jak tu všichni čekají na dávku informací přímo do žíly... :) Prý dneska budou.

Mike

Tak trochu jsem doufal, že se to poslední info objeví v deset večer...