kalashmeer

We have never seen such an amazing art of work which is perfect in every sense, I am writing articles on depaulbookexchange.com and I am sure this will bring change in your life. we all know the importance of this, just go through it.

Anderson

Nice steps, I have copied your step by step process and now able to delete my Google search history from my mobile, awesome technique, follow me at sethyoungphd and try to share more valuable information at my blog, do you think that online marketing can change your stuff, well, we all love to do that and that is the best thing ever.

reakce na #Dero
Martin Guptil

depaulbookexchange.com

reakce na #Dero
Tom

Nebo nezačínat tajenku něčím, co s přimhouřením očí může být KOD ZNI 😁

hanchas
Šifra 6b – 6. bonus Verze při testování

Úplně původně byla tajenka jen "PREZDIVKA JAMESE POTTERA", což vedlo k tomu, že tam nebyly skoro žádné "půlměsíčky" a bylo to fakt zbytečně těžké.

Pak jsme v jednu chvíli tajenku zjednodušili na "HESLO JE PREZDIVKA HARRYHO OTCE" i s mezerami, což nakonec vedlo k tomu, že si testeři udělali substituci pomocí "HESLO JE" a pak to doscrabblili i bez znalosti principu.

Tak jsme to zase vrátili na "PREZDIVKAHARRYHOOTCE" a doufali, že tím, že jsou tam teď ty půlměsíčky, se to stane luštitelnějším :)

Nicméně je vidět, že největší překážkou nakonec nebylo uvědomit si znak relikvie smrti, ale to zpropadené indexování. Příště si na to musíme u podobných šifer dát větší pozor :)

Dero

Hezkej wow efekt, když nám došlo, že to jsou relikvie smrti. Zklamání, když nám nedošlo, jak ty tvary indexovat. :) Asi by se mi jako hint bývalo líbilo, kdyby v zadání smrtky byly otočené "popořadě", tj. pod úhly 0, 45, 90, 180, 270.

Dero

Vtipnej bonus. Vzhledem k distribuci malých čísílek bylo jasné, že to musí být něco fyzického, takže ani nevadí zakulacení hran dvacky (s nimi by to bylo triviální).

Dero

Mně tahle šifra přijde divná, ale blbě se mi formuluje proč.

Nejspíš je to hlavně tím,že kombinuje nutnost domyslet si část zadání (vymyslet správná úsloví) s obtížnou logickou úlohou, kde když mám to zadání domyšlené blbě, protože úsloví neznám, nebo si vymyslím / obhájím jiné, tak se mi to celé rozjede. To mi přijde takové křehké a nehezké. V principu jsme chtěli správný postup aplikovat asi od desáté minuty nad šifrou a některá úsloví jsme našli (př. Kozel zahradníkem), protože bylo jasné, že potřebujeme víc vstupních dat, ale v praxi kolem toho panovalo hrozně moc nejistoty, což generovalo frustraci.

reagovali #Anderson
Dero

To nad zetkem je sběrač tramvaje, nad ypsilonem tykadla trolejbusu a na iks koruna... ehm... autobusu (???). No každopádně hledáme zastávku, která je konečná pro tramvaj a ne-konečná pro zbylé dva módy dopravy. Chceme jít na Mírák (žejo), ale tam trajfy nejezdí.

O půl hodiny později: "Co kdybychom ty rovnice (!) fakt počítali s čísly a tady bylo čtvrt s háčkem, takže čtvrť?" (hromadný facepalm).

Dero
  • Nadšeně týmu povídám, že to jsou CAH.
  • Nikdo v týmu neví, co jsou to CAH. :(
Dero

Parádní šifra! Prošli jsme si všemi fázemi luštění: "no tak doplníme ta slova", "hele, v těch slovech je nějak moc óček", "hele, ta óčka nejsou óčka, to jsou on, ona, ono, oni, ony, ona, takže braille", "bezva, něco z toho leze", "cože, přeskočili druhý krok, wtf?!", "tak já fakt nevim...", "aha! vim! geniální, dyť to z toho kouká od začátku". Klobouček.

reagovali #Martin Guptil
Dero
Šifra 5 – placeholder Hezky zkonstruováno, opruz luštit

Líbí se mi, jak je šifra zkonstruována, nelíbí se mi, že to je šifra na hře a nikoli předmíchaný bonus.

Tým, který s sebou má dobrý fotomobil a laptop si tady umí ušetřit významné procento času. Schválně jsem si vyzkoušel, kolik textu umím rozumně bezchybně OCRknout s rozumně malým počtem manuálních úprav a není to problém až někam po znak 3500.

Jinak vtípky s hovny za mezitajenkami vs. trololo s devítkami za tečkou samozřejmě oceňuji. ;)

Pája

Ach tak, škoda. :-)

reakce na #Hanka
Hanka

Ahoj Pájo, ten posun Becherovky nahoru v pořadí je kvůli jejich dvěma nevyužitým bonusům (-30 minut). To je vidět lépe v té podrobné Google tabulce, chápu, že v tom pořadí tady to působí prohozeně :) píšu si do to-do listu, že tu chceme zobrazit celkový čas včetně odečtených bonusů.

reakce na #Pája reagovali #Pája
Pája
O hře Pořadí

Jen prosím o opravu - v pořadí jste nás myslím prohodili s Becherovkou, příchod na 8 máme o něco dříve než oni.

reagovali #Hanka
Pája
O hře Díky

Díky moc za pěknou hru. Příliš často se nám stávalo, že jsme šifru měli (domněle) vyřešenou a.. a.. stanoviště nikde. Ale všechny šifry se mi líbily, tým nám fungoval, ode dna jsme se odrazili, takže spokojenost. Díky a těším se na další ročník.

Pája

Podobně jako Michal, jen pětikorunu jsme brali jako MOST. Ale JEĎ NA se nám moc líbilo. A tak jsme si udělali pěknou vycházku ke smyčce v Pisárkách s prohlídkou všech mostů v okolí.

Pája

Šifra velmi šťastně uvozena prozrazením časové náročnosti a doporučením oběda v hospodě. V hospodě téměř všechny týmy, krátce po našem příchodu Lama hlásí, že první tým šifru vyluštil, takže samá pozitiva - můžeme si dát jídlo, šifra jde vyluštit a můžeme poskočit v pořadí, ideál. Vyškrtávání zabralo čas dle očekávání, máme už i vytipovaná písmena, která budou součástí tajenky (ORIB...). Nápovědu bereme cca o půlhoďky později (nějak nebyl čas ověřovat si, po jak dlouhé době máme nárok..), poté zkoumáme vztah mezi O-R-I-B- a nacházíme 2-4-8-16-... Tajenku brzy dopočítáme (ORIBEHTRI.), končí dle očekávání podezřelou tečkou - za ní už budou nejspíš jen exkrementy jako v ostatních zprávách. Jdeme na další stanoviště, trojku z orienťáku. Bylo svinstvo dát za tečku místo lejn devítky! :)

Pája

Potěšilo, že nebylo třeba zaznamenávat polohu stromů. :)

Pája

Zákys zákysů. TP bylo jasné, míchaný drink byl ZÁKON, HORA taky jasná. A pak jen dlouhé hledání, co může být za zkratku T.P. a jak probůh spojíme horu a zákon. Chybu jsme nedokázali odhalit a nápověda nám vůbec nepomohla (on "beton" zní podobně jak "zákon", takže nás utvrdil ve slepé uličce). Krásný dead hned zpočátku hry a pěkné potopení na poslední místo.

Pája

Hodně krásná šifra.

Pája (Rum)

Během luštění jsme u orgů zkoušeli kdeco, a tak když probleskl správný nápad na 50 odstínů, už nám bylo stydno a zkusit jsme to nešli. Počkali jsme si až na olympijské kruhy a pak se nápad objevil znovu a už jsme ho nepustili. Taky už bylo načase.

Tom

Skoro jsme to vyluštili, zastavil nás jen čas a malá potřeba dalších bonusů. Měli jsme znamení, věděli jsme, že rotace mají 26 různých symbolů. Napoprvé jsme netrefili očíslování a pak se k tomu nevrátili. Tak jen ať máte radost, že luštitelné bylo všechno :)

Michal

Lipová* jeďna, konečná** jedničky.

Pozorní pokladní si jistě všimnou lipového lístku na rubu pětikoruny. *Některé šaliny se tam opravdu otáčí v Pisárkách.

Wal

Ten pocit, kdy jako poslední poznáš hru, u které jsi 6 ročníků organizoval…